Berisi kumpulan pantun cinta, pantun lucu, pantun romantis, pantun nasehat, pantun anak anak, pantun jenaka, pantun gombal, contoh pantun LENGKAP

Tuesday, April 4, 2017

Pantun Lucu Bahasa Sunda Yang Pasti Buat Ketawa

Pantun Lucu Bahasa Sunda - Hai sobat sekalian, pada kesempatan yang lalu kami telah membagikan kumpulan pantun dari daerah Jawa. Ya, ada pantun lucu bahasa Jawa, ada pantun Manado lengkap, ada pula kumpulan atau koleksi pantun Madura lucu. Itu semua menggambarkan banyak daerah di Indonesia yang punya budaya berbalas pantun. Selain mengasikkan, pantun dapat pula mengasah kecerdasan kita karena dengan bermain berbalas pantun kita menjadi terbiasa berpikir cepat dalam mencari kata-kata untuk dirangkai.

Pantun Lucu Bahasa Sunda Terbaru
Pantun Lucu Bahasa Sunda Terbaru

Nah, pada kesempatan kali ini kami akan mebagikan kumpulan pantun lucu bahasa Sunda. Bagi Anda yang berasal dari daerah Sunda tentu dapat langsung menikmati kumpulan pantun lucu bahasa Sunda berikut ini. Tapi bagi Anda yang berasal dari daerah lain, Anda juga tetap bisa menikmati koleksi pantun lucu bahasa Sunda ini namun pastikan Anda sudah belajar bahasa Sunda terlebih dahulu.

PANTUN LUCU BAHASA SUNDA YANG BIKIN KETAWA


Sudah tidak sabar lagi? Yuk langsung saja disimak satu per satu, pantun-pantun bahasa Sunda berikut ini untuk menghibur hati Anda sekalian. Jangan lupa kirimkan pantun ke teman-teman Anda agar tali silahturahmi tetap terjalin ya.

Mulung tanjung tengah gunung
meunang cangkilung saguruntul
Nurus tunjung mbah dukun
ceunah nulung malah rahul

Gunung kelud
gunung batu
Nu teu boga udud
osok memelas bari ngarayu

cikur jangkung, jahe ngentep
lampuyang pamura beuteung
raraosan jangkung kasep
puguh mah bureuteu beuteung

Lantera lampu lantera
Di kumbah di beresihan
hampura atuh hampura
jorok oge da sisindiran

Budak leutik bisa ngapung
Eta kalong ngrana Botak
saeutik jiga celempung
asa hayang ngarampana

SI ABAH AREK KA CAI
MAWA ODOL JENG ANDUK
ULAH TANGGAH KANA TANGKAL KAI
BISI KAPODOLAN MANUK

Ibu peri milih casan..
Ngan hanjakal teu dibeuli..
Itu istri geulis pisan..
Ngan hanjakal tara mandi

Cikaracak ninggan batu
Laun-laun jadi legok
Nincak ruhak dina batu
Laun-laun ngagorowok

ngaguruh ku kendaraan
mobil fiat mobil VW
teuparuguh rarasaan
tos teu kiat hoyong…ngopi

keur ngaronda katirisan
usum ngijih ngenah metis
aya randa geulis pisan
geulisna leuwih ti artis ….mana euy mana???

Ka Jampang mawa pakarang
ajang pe'rang makalangan
Ka akang naha sale'mpangakang
sayang ngan ka yayang

kaleuweung bade melak tomat
disarengngan ku sobat
eweuh obat nu mujarab
iwal ti solat…….

Hayu urang mupu tiwuohan
malah mobok pagu
Huntu linu murukusunu
bongan tara ngosok huntu

Hayu urang mupu tiwuohan
malah mobok pagu
Huntu linu murukusunu
bongan tara ngosok huntu

amun maneh BOGA keris
sok paehan lak hiu
lamun maneh bisa basa inggris
sok naon artina LOVE U

Wah tidak terasa sudah banyak kumpulan pantun Sunda lucu yang kami bagikan diatas ya. Tapi kalau cuman segitu kami yakin pasti bermain pantun Sunda masih kurang seru. Oleh karena itu kami berikan lagi kumpulan pantun lucu bahasa Sunda lagi berikut ini. Langsung disimak ya.

Pantun Sunda Lucu Banget
Pantun Sunda Lucu Banget

obat nyamuk katiup angin
nyangsang dina kandang domba
kuring ngamuk menta kawin
hayang pisan ka nyai randa

Daun hiris dibeungkeutan
dibawa ka juru masigit
Anu geulis ngadeukeutan
hayangeun dibere duit

di keubon aya nu mancing
urangna teu acan di acukan
lamun urang eukeur geuring
geura – geura di ubaran

kemis pahing kliwon wage
nu geulis ngising di kebon cabe

Kobong saha asa kajeun
Di Malangbong ibak-ibakan
Molongpong soten beuteng anjeun
Ari batur kalabakan

Cikaracak ninggang batu
laun-laun jadi legok
Tai cakcak ninggang huntu
laun-laun nya dilebok

kaduhung ngadu kaleci
meuli leupet di cabean
kaduhung boga salaki
liang..... ngagedean

Awak kuru meni begeng
Geus begeng tambah cembetut
Aya awewe ekeur nonggeng
Singhoreng ekeur ngaluarkeun hitut

Saha we nu bade nyangke
kamari abdi nu ngajagi
Bebende nu hade hate
pamatri ati nu sajati

aya rangda geulis pisan
geulisna leuwih ti artis

obat nyamuk
katiup angin
kuring ngamuk
menta kawin

Kaso pondok kaso panjang
kaso ngaroyong ka mimbar
Sono mondok sono nganjang
sono ngaloyor ka kamar

Nah itulah tadi kumpulan pantun lucu bahasa Sunda khusu untuk Anda sekalian para penggemar pantun. Jangan malu-malu melempar pantun, karena komunikasi bisa kembali segar dengan bermain pantun. Tidak percaya? Coba saja sendiri dengan melemparkan pantun lucu Sunda yang sudah kami berikan diatas tadi. Selamat bermain pantun ya. Sampai jumpa dipostingan kami yang lain!
Halaman Selanjutnya:


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pantun Lucu Bahasa Sunda Yang Pasti Buat Ketawa